قهوه شناسی, مقالات

انواع قهوه در دنیا

انوع قهوه
قهوه عربیکا
دانه های عربیکا محبوب ترین نوع قهوه است. قهوه عربیکا کیفیت بالاتری نسبت به روبوستا دارد و گرانتر است. قهوه عربیکا یکی از انواع قهوه است که اعتقاد بر این است که با کیفیت ترین دانه های قهوه را تولید می کند. این یکی از دو نوع اصلی گیاه قهوه به همراه قهوه روبوستا است و تقریباً 60 درصد از تولید قهوه در جهان را تشکیل می دهد. قهوه عربیکا به خاطر طعم پیچیده‌اش که می‌تواند شامل نت‌های میوه، شکلات، آجیل و کارامل باشد، و به دلیل محتوای نسبتاً کم کافئین آن در مقایسه با قهوه روبوستا، شناخته شده است. عربیکا در ارتفاعات بالا، معمولا بیش از 2000 فوت رشد می کند، و به طور کلی رشد آن دشوارتر و گرانتر از قهوه روبوستا است. دانه‌های عربیکا اغلب در کشورهایی مانند برزیل، کلمبیا، اتیوپی و گواتمالا رشد می‌کنند و معمولاً در مخلوط‌های اسپرسو با کیفیت بالا و نوشیدنی‌های مخصوص قهوه استفاده می‌شوند.
قهوه روبوستا
دانه های روبوستا به طور کلی رشد ارزان تری دارند و این قهوه ها حاوی کافئین بیشتری هستند و تلخ تر از عربیکا هستند. معمولاً از دانه‌های قهوه روبوستا تهیه می‌شود که نوعی قهوه قوی‌تر و تلخ‌تر از قهوه عربیکا است. این یکی از دو درخت بزرگ قهوه همراه با قهوه عربیکا است که حدود 40 درصد از تولید قهوه جهان را به خود اختصاص می دهد. قهوه روبوستا معمولاً در ارتفاعات پایین تر مانند بین 0 تا 2000 فوت کاشته می شود و به طور کلی رشد آن آسان تر و ارزان تر از قهوه عربیکا است. همچنین نسبت به قهوه عربیکا محتوای کافئین بالاتری دارد و در بین کسانی که قهوه غلیظ می خواهند محبوبیت پیدا می کند. دانه‌های قهوه روبوستا اغلب با دانه‌های عربیکا جفت می‌شوند تا عمق و پیچیدگی را به طعم اضافه کنند و معمولاً در قهوه‌های فوری و قهوه اسپرسو یافت می‌شوند.
قهوه لیبریکا
یکی از انواع قهوه قهوه لیبریکا است. قهوه لیبریکا نوعی گیاه قهوه است که دانه های قهوه کمیاب تری نسبت به دانه های عربیکا یا روبوستا تولید می کند. گیاه قهوه لیبریکا از غرب و مرکز آفریقا سرچشمه می گیرد، اما اکنون در چندین منطقه دیگر از جهان از جمله آسیای جنوب شرقی و آمریکای لاتین رشد می کند. دانه های قهوه لیبریکا دارای اندازه و شکل متمایزی است که اغلب مشخصات طعم را به صورت دودی، چوبی و کمی گلی مشخص می کند. همچنین به خاطر عطر بی نظیرش که می تواند بسیار قوی و تقریباً میوه ای باشد، شناخته شده است. با این حال، تولید قهوه لیبریکا نسبتاً کم است و کمتر از 2٪ از تولید قهوه جهانی را تشکیل می دهد و دانه های لیبریکا اغلب در خارج از کشور مبدا به سختی یافت می شود.
فرق دانه قهوه عربیکا و روبوستا
همانطور که در بالا ذکر شد، عربیکا و روبوستا انواع اصلی قهوه هستند که تفاوت های اساسی نیز دارند. از روش کاشت گرفته تا طعم، بو و عطر، اما این تفاوت ها به مواردی که در بالا به اختصار اشاره شد خلاصه نمی شود و این دو نژاد در شکل بذر نیز با هم تفاوت دارند.
اگر با دقت نگاه کنید، یک خط مرکزی بین تمام دانه های قهوه وجود دارد. در قهوه عربیکا، این خط به دلیل آب و هوا اساساً زیگزاگ است، در حالی که در روبوستا، این خط صاف است. از طرف دیگر، دانه های عربیکا به طور کلی سخت تر از روبوستا هستند.

 

برای مطالعه بیشتر در مورد تاریخچه قهوه کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *