لولر و روش استفاده آن
لولر برای تراز کردن و یکسان کردن سطح قهوه در پورتافیلتر استفاده میشود تا دمای آب به طور یکسانی روی قهوه تأثیر بگذارد و نتیجهی نهایی بهتر شود. بعضی از اسپرسوسازها همراه با لِوِلِر عرضه میشوند، اما در صورتی که اسپرسوساز شما همراه با آن عرضه نشده باشد، میتوانید لولر را به صورت جداگانه خریداری کنید.
برای استفاده از لِوِلِر ، ابتدا قهوه را در پرتافیلتر خود فشار دهید و سپس با استفاده از لِوِلِر ، سطح قهوه را تراز کنید. برای این کار، لِوِلِر را روی قهوه قرار داده و به آرامی آن را به سمت راست و چپ حرکت دهید یا چند دور بچرخانید، تا سطح قهوه در پرتافیلتر یکنواخت شود. بعد از این کار، قهوه را فشار دهید (تمپ کنید) و اسپرسو را تهیه کنید.
استفاده از لِوِلِر میتواند بهبود قابل توجهی در کیفیت نهایی اسپرسو شما داشته باشد، زیرا با یکسان سازی سطح قهوه، آب به طور یکنواختی روی قهوه تأثیر میگذارد و نتیجهی بهتری برای اسپرسو شما به دست میآید.
تاریخچه لولر
لِوِلِر ، یکی از ابزارهای استفاده شده در صنعت قهوهسازی است و برای تراز کردن سطح قهوه در پرتافیلتر استفاده میشود. این ابزار تا حدودی جدید است و در دههی ۹۰ میلادی به عنوان یکی از ابزارهای مورد نیاز در صنعت قهوهسازی معرفی شد. (تاریخچه قهوه)
با ظهور اسپرسو و روش تهیه آن، نیاز به تهیه قهوهای با کیفیت و به روشی حرفهای احساس شد و طراحی و ساخت ابزارهایی مانند نیدل، تمپر، لِوِلِر و … برای بهبود کیفیت تهیه قهوه اهمیت پیدا کرد.
در اوایل قرن بیست و یکم، مردم از قهوهسازی با استفاده از فنجان و قوری استفاده میکردند. اما با ظهور اسپرسو، روش تهیه قهوه تغییر کرد و به جای فنجان و قوری، پرتافیلتر به عنوان بخشی از دستگاه اسپرسوساز به کار گرفته شد.
سپس با توجه به نیاز به تهیه قهوه با کیفیت و به روشی حرفهای، ابزارهایی مانند لِوِلِر طراحی و تولید شدند تا کیفیت تهیه قهوه افزایش یابد.
در حال حاضر، لِوِلِر یکی از ابزارهای مورد استفاده در صنعت قهوهسازی و همچنین در خانهها و کافهها برای تهیه قهوه با کیفیت استفاده میشود.
آیا لِوِلِر برای همه نوع دم آوری قهوه مناسب است؟
استفاده از قیچی سطحساز برای تراز کردن سطح قهوه در پرتافیلتر، بیشتر برای قهوههای اسپرسو مناسب است. این قهوهها با فشار بالا و در زمان کوتاهی استخراج میشوند و به دلیل اینکه سطح قهوه در پرتافیلتر هنگام تهیه اسپرسو بسیار حساس است، استفاده از لِوِلِر برای تراز کردن آنها بسیار مهم است.
اما باید توجه داشت که لِوِلِر برای همه نوع دم آوری قهوه مناسب نیست. برای قهوههایی که به روش دمی تهیه میشوند، استفاده از لِوِلِر لزومی ندارد. در این روش، قهوه به صورت آهسته و با فشار کمتری عبور میکند و تهیه آن نیاز به تراز کردن سطح قهوه ندارد.
در کل، استفاده از لِوِلِر بیشتر برای قهوههای اسپرسو مناسب است
جنس لولر
لِوِلِرها از مواد مختلفی ساخته میشوند، برخی از لِوِلِرها ، شامل فلزاتی مانند استیل ضد زنگ، نیکل و مس میشوند.
مواد دیگری که برای ساخت لِوِلِر استفاده میشوند شامل مواد پلاستیکی مانند پلیکربنات و آلومینیوم هستند.
استفاده از لِوِلِر از مواد با کیفیت، مانند استیل ضد زنگ، میتواند درازمدت باعث افزایش دوام و عمر مفید قیچی شود.
همچنین، لِوِلِرهایی از موادی با شفافیت بالا مانند پلیکربنات ساخته شده، میتوانند از دید کاربران بهتر دیده شوند و میزان قهوه باقیمانده روی سطح قابل مشاهده باشد.
برند های موجود
در حال حاضر، بسیاری از شرکتهایی که در صنعت قهوهسازی فعالیت میکنند، قیچی سطحساز تولید میکنند. برخی از برندهای معروف قیچی سطحساز عبارتند از:
Rhino Coffee Gear
Cafelat
Rattleware
Pullman
Espresso Supply
Normcore
La Marzocco
Motta
IMS
Gater
هر یک از این برندها، لِوِلِرهای با کیفیت و متنوعی را برای مشتریان خود تولید میکنند. با این حال، بین برندهای مختلف قیچی سطحساز، تفاوتهایی در طراحی، ابعاد، جنس و قیمت وجود دارد، بنابراین قبل از خرید، بهتر است با دقت و با مطالعه نظرات و بررسیهای موجود درباره هر برند، بهترین انتخاب را انجام دهید.