دم کردن قهوه های متفاوت بر پایه اسپرسو
نوشیدنی های بسیاری بر پایه اسپرسو درست می شود که طبق ذائقه ها متفاوت می شود و مدل های متفاوتی از دم قهوه ایجاد می شود
اسپرسو دوپیو
روش آماده سازی نوشیدنی اسپرسو دوپیو یا اسپرسو دابل ، در واقع دو شات قهوه اسپرسو است که توسط ماشین اسپرسوساز عصاره گیری شده است.
اسپرسو لانگو
نوشیدنی جذاب اسپرسو لونگو lungo به ایتالیایی یا لانگ long ( شات لانگ ، طولانی ) در حقیقت یک شات اسپرسویی می باشد, که تایم عصاره گیری طولانی تری ( 25 تا 40 ثانیه ) از تایم معمولی (18 تا 22 ثانیه ) داشته باشد.
اسپرسو ریستریتو
ریستریتو به معنای محدود هست. این نوشیدنی در حقیقت همان قهوه اسپرسویی می باشد؛ که نصف یک شات عصاره گیری شده است . یعنی 7 گرم قهوه با 15 میلی لیتر آب عصاره گیری می شود.
اسپرسو ماکیاتو
اسپرسو ماکیاتو یکی از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو هست که مقدار عمده آن را قهوه اسپرسو به همراه میزان کمی شیر بخار داده شده و فوم شیر برای کسانی که طعمی پر و قوی از نوشیدنی شان انتظار دارند ، تشکیل شده است.
برخی از قهوه دوستان اسپرسو ماکیاتو را تنها با کمی شیر بخار زده شده و یا کمی خامه بیشتر می پسندند. اسپرسو ماکیاتو در فنجان های قهوه خوری سرو می شود.
اسپرسو کوبانو
شامل دو شات قهوه اسپرسوست کوتاه است . یعنی دو شات اسپرسو که کمتر از زمان معمول عصاره گیری 18 تا 22 ثانیه ؛ عصاره گیری شده است. در نتیجه حدودا یک شات قهوه اسپرسوی غلیظ و قوی خواهید داشت.
لاته ماکیاتو
لاته ماکیاتو برخلاف اسپرسو ماکیاتو ، بخش اعظم آن را شیر بخار زده شده تشکیل می دهد و نسبت شیر و قهوه آن شبیه به کافه لاته هست . برای این رسپی یک لیوان بلند شیشه ای را با شیر بخار زده شده پر کرده و سپس قهوه اسپرسو را از شات اسپرسو به آرامی بر روی شیر ریخته تا شکل یک دایره تیره اسپرسو بر روی سطح شیر شکل بگیرد . لاته ماکیاتو در لیوان های بلند شیشه ای سرو می شود تا لایه های مختلف فوم شیر و اسپرسو و شیر نمایان باشد.
کافه لاته
کافه لاته نیز نوشیدنی بر پایه قهوه اسپرسو هست و در حالت ایده آل به صورت لاته آرت ( طراحی با شیر ) سرو می شود.در کافه لاته بخش اعظم نوشیدنی را شیر بخار زده تشکیل می دهد و فوم شیر بسیار کم است. در این رسپی شیر بر روی قهوه اسپرسو ریخته می شود و بدین ترتیب با یکدیگر ترکیب می شوند و تفکیک پذیری لایه ها به وضوح دیده نمی شوند.
کاپوچینو
یک نوشیدنی ایتالیایی بر پایه قهوه اسپرسو هست که به طور معمول از نسبت های مساوی قهوه اسپرسو و فوم شیر و شیر بخار زده ( به نسبت هر کدام یک سوم ) تشکیل شده است.
برای کاپوچینو دو نوع رسپی دیگر نیز وجود دارد که بر اساس مقدار فوم و شیر تفکیک می شود. کاپوچینو خشک یا DRY اصطلاحا به کاپوچینویی گفته می شود که شیربخار زده ی کمتری داشته و فوم شیر نسبت بیشتری را داراست . و کاپوچینوی تر یا WET که نسبت شیر بخار زده ی آن به فوم شیر بیشتر است و کاپوچینویی شیری تر است. طرز تهیه قهوه کاپوچینو را از این قسمت مشاهد کنید.
اسپرسو کن پانا
اسپرسو کن پانا CON PANA یک یا دو شات قهوه اسپرسوست که روی آن خامه زده شده قرار میگیرد.اسپرسو کن پانا کلمه ایتالیاییست و معادل قهوه اسپرسو با خامه می باشد.
کافه بِرِو
کافه برو نیز از نوشیدنی های پایه اسپرسوست و در واقع کاپوچینویی خامه ایست که با خامه هاف اند هاف درست شده است.خامه هاف اند هاف یک فوم خامه ای و پایدار را در هنگامی که با اسپرسو ترکیب می شود ، ایجاد می نماید.
رِد آی
رد آی نوشیدنی قهوه خالص است و از ترکیب یک شات قهوه اسپرسو با یک فنجان متوسط قهوه دمی ، بدست می آید.
بلک آی
اگر رد آی جوابگوی نیاز قهوه تان نیست سراغ بلک آی بروید . بلک آی نیز نوشیدنی ای بر پایه اسپرسو و قهوه دمی است . و برای آماده کردن آن باید دو شات قهوه اسپرسو را عصاره گیری کرده و سپس به آن یک فنجان قهوه دمی اضافه نمایید.
دِد آی
دِد آی مرحله ی بعد از بلک آی هست. برای تهیه آن باید سه شات قهوه اسپرسو عصاره گیری کرده و سپس به آن یک فنجان قهوه دمی اضافه نمایید
کافه موکا
یکی دیگر از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو هست که در لیوان های بلند شیشه ای سرو می شود و برای تهیه آن کافیست یک یا دو شات قهوه اسپرسو را با یک اونس سیروپ شکلات در لیوان ریخته و روی آن را با شیر بخار زده شده پر نمایید و سپس روی آن را با خامه زده شده و خرده های شکلات تزئین نمایید.
آمریکانو
آمریکانو سرو قهوه اسپرسو به سبک آمریکایی است ، برای تهیه آن کافیست یک شات قهوه اسپرسو عصاره گیری کنید و سپس روی آن 180 میلی لیتر آب داغ اضافه نمایید.
آمریکانو قهوه ای است بر پایه یک شات اسپرسو همراه آب جوش که بسیاری با قهوه فیلتری اشتباه می گیرند .
فلت وایت
فلت وایت هم یکی دیگر از انواع قهوه است که بیشتر در استرالیا و نیوزلند سرو می شود. فلت وایت شبیه کاپوچینو می باشد، و فرقی که دارد اینست که روی آن کف شیر و شکلات ریخته نمی شود. برای تهیه قهوه فلت وایت یک شات اسپرسو را داخل فنجان می ریزند و بعد شیر بخار داده شده را بدون ذره ای کف روی آن می ریزند.
آفوگاتو
آفوگاتو را هم در لیست انواع قهوه به شما معرفی می کنیم اما در واقع، آفوگاتو یک قهوه واقعی نیست.
آفوگاتو با ریختن یک شات اسپرسو روی یک دسر، معمولا بستنی تهیه می شود. ترکیب تلخی اسپرسو با بستنی بسیار خوشمزه و لذیذ است و به همین دلیل آن را در این لیست قرار دادیم.
کورتادو
کورتادو یک کلمه اسپانیایی به معنی برش ( Cut ) می باشد، قهوه کورتادو یک نوع نوشیدنی قهوه است که با مقداری تقریبا برابر از اسپرسو و شیر جوشیده شده تهیه می شود.نوشیدنی کورتادو شباهت زیادی با لاته دارد بدلیل اینکه مواد مورد نیازش مشابه لاته است ، اما تفاوت اصلی این دو در حجم نوشیدنی و درصد استفاده از دو ماده ، اسپرسو و شیر فوم گرفته شده است.در لاته معمولا درصد یک سوم قهوه به دو سوم شیر است ، اما در این نوشیدنی یک دوم اسپرسو و یک دوم شیر است و به این دلیل که مقدار قهوه در نوشیدنی به نسبت لاته بیشتر است طعم گیرا تری دارد.
بلک کافی
قهوه سیاه یکی از انواع قهوه است که بدون شیر، خامه یا شیرین کننده اضافه سرو می شود. این به سادگی با دم کردن دانه های آسیاب شده قهوه با آب داغ و سرو نوشیدنی به دست آمده همانطور که هست درست می شود. از آنجایی که قهوه سیاه فاقد هر گونه مواد افزودنی است، به دلیل طعم قوی و پررنگ و همچنین محتوای کافئین آن شناخته شده است. بسیاری از مردم از نوشیدن قهوه سیاه به عنوان صبحانه یا راهی برای حفظ هوشیاری و تمرکز در طول روز لذت می برند.
کافه اوله
آماده کردن این کافی فانتزی فرانسوی درواقع بسیار ساده است: از مقدار مساوی قهوه و شیر بخاردیده درست شده. نوش جانتون
آیریش کافی
این قهوه یک نوشیدنی ترکیبی از بلک کافی، و.ی.س.ک.ی و شکره که روی آن خامه ی زده شده قرار داره.