انواع روش های سرو قهوه
1. قهوه ترک
قهوه ترک به خوبی آسیاب می شود (کاملاً “پودر شده”) و با قهوه جوش روی شعله گاز آماده می شود
روش تهیه:
طرز تهیه قهوه ترک در کشورها و مناطق مختلف کمی متفاوت است، اما به طور کلی; برای تهیه قهوه ترک، قهوه آسیاب شده را با آب در یک جذوه مخصوص می جوشانند.
به این قهوه در ایران، ترکیه، بلغارستان ،رومانی، اسلوونی؛ مجارستان؛ قهوه ترک می گویند. اولین کسی که این نوع قهوه را دم کرد از یمن بود. یکی از حاکمان عثمانی ساکن یمن در قرن شانزدهم عاشق این قهوه شد و آن را به پادشاه سلطان سلیمان معرفی کرد و پس از آن در استانبول و ترکیه بسیار محبوب شد و سپس به سایر نقاط جهان گسترش یافت.
نوشیدن به سبک ایرانی
با طبخ قهوه ترک به روش سنتی در کشورمان ایران؛ پودر قهوه ترک را به همراه آب (در صورت تمایل با شکر) داخل جذوه (قهوه جوش) بریزید و محلول را کاملا مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا زمانی که دمای آب نزدیک نقطه جوش برسد و روی سطح قهوه قوام و کف قهوه تشکیل شده و کف قهوه شروع به بالا آمدن در دهانه قهوه جوش کند ، در این موقع قبل از جوشیدن قهوه ؛ جذوه از روی حرارت برداشته می شود و قهوه سرو می شود .
2.قهوه فرانسوی
برخلاف قهوه ترک، قهوه فرانسوی درشت آسیاب شده و با دستگاه قهوه ساز یا فرنچ پرس دم می شود، بنابراین قهوه در فیلتر کاغذی (در دستگاه برقی) و فیلتر توری (در فرنچ پرس) قرار می گیرد. عصاره قهوه با آب داغ خارج می شود و در مخزن دستگاه جمع می شود قهوه فرانسوی مانند چای رقیق شده است و کف فنجان لرد و کف ندارد و معمولا در لیوان معمولی سرو می شود.
به طور کلی یکی از ساده ترین روش های تهیه انواع قهوه را می توان قهوه فرانسوی نامید.
3.قهوه اسپرسو
میزان آسیاب قهوه اسپرسو ریزتر از فرانسوی و درشت تر از ترکی است و با دستگاه اسپرسوساز مخصوص تهیه می شود که آب را تحت فشار زیاد از قهوه وارد می کند و عصاره قهوه را کاملاً خارج میکند.روش سرو اسپرسو در یک فنجان کوچکتر از قهوه ترک است. یک لایه سبک و نازک روی آنها (در صورت استفاده از دستگاه خوب و قهوه مناسب) کف می بندد و فاقد لرد می باشد
طرز تهیه اسپرسو
اما اسپرسو یکی از محبوب ترین و محبوب ترین قهوه های جهان است. اسپرسو پایه و به اصطلاح (قهوه ی پایه) نوشیدنی های مختلفی همچون لانگو و کاپوچینو و لاته و آمریکانو و … است .
قهوه اسپرسو را می توان با دستگاه ها و قهوه سازهای مختلفی تهیه کرد که امروزه در بازار بسیار گسترده و متنوع هستند.
محبوب ترین قهوه سازهای خانگی را می توان موکاپات نامید که امروزه در خانه هر قهوه دوستی می توانید پیدا کنید. قهوه سازهای موکاپات بیالتی یا روگازی، اسپرسو را در چند دقیقه و بدون زحمت به شما عرضه می کنند. موکاپات ها امروزه در بازار در اندازه های مختلف و در اشکال و رنگ های مختلف موجود هستند.
دستگاه های اسپرسو ساز برقی
اما دسته دیگری از دستگاه های اسپرسوساز، اسپرسوساز برقی است که در مدل های مختلفی عرضه می شود. دستگاه های اسپرسوساز خانگی که معمولا حجم و وزن کمی دارند و کار با آن ها آسان است و اسپرسوسازهای صنعتی که در مقاله ای دیگر به آن ها خواهیم پرداخت.
4.قهوه های دمی
امروزه با پیشرفت صنعت قهوه یکی از سودآورترین مشاغل است، و به روش های مختلف تولید در دنیا رواج یافته است. محبوب ترین روش این روزها تهیه قهوه به صورت قطره ای و فیلتری با استفاده از قهوه سازهای تخصصی مانند Siphon، Comex و V60 است. در این نوع دم کردن، دانه های قهوه معمولاً درشت و به اندازه آسیاب فرانسوی هستند. در این نوع دم کردن معمولاً یک فنجان قهوه صاف و بدون لرد (رسوب) و معمولاً بدون کف میل می کنید.
5.قهوه فوری:
به احتمال زیاد نام قهوه فوری را شنیده اید و اصطلاحی که بسیار رایج شده است (نسکافه) یا قهوه ترکیبی است که ما به جای قهوه فوری از آن استفاده می کنیم، اما تفاوت قهوه فوری با قهوه دمی چیست؟
به طور کلی باید گفت قهوه ای که در فرآیند و بسیاری از روش های خاص هر شرکتی مثلا (شرکت نسکافه) استفاده می شود و به نوشیدنی آماده با آب جوش یا شیر تبدیل می شود که به آن قهوه فوری یا در انگلیسی ( Instant coffee) گفته می شود
اکثر این قهوه های فوری با مواد مختلف و روش های مختلف عرضه می شوند.
کافی میکس چیست؟
مخلوط های قهوه با ترکیب های مختلف قهوه فرآوری شده (فوری) با افزودنی های مختلف مانند شکر، میت و … نیز موجود است و امروزه تعداد زیادی از آنها وجود دارد و شرکت های زیادی در این زمینه محصولات متنوع و فوری را ارائه می دهند.