طبیعتا خرید اسپرسوساز تابع عواملی متعددی هست، اما مثل خیلی از کالاهای دیگه، مهمترین عامل بودجه است. اولین و مهمترین سوالی که برای خرید اسپرسوساز مطرح اینه که بودجه شما چقدر؟
با جواب دادن به این سوال ادامه مسیر هم تا حد زیادی معلوم میشه.
طبق یه تقسیم بندی تجربی گزینه های شما رو میشه بین 5 دسته بندی تقسیم بندی کرد.
اسپرسوسازهای خانگی
( معمولا بین 3 تا 6 میلیون تومان)
خب ، گزینه های این رنج قیمت ارزونترین گزینه های ممکن هستن. اولین نکته ای که در مورد این اسپرسوسازها بدیهی هست اینه که نباید انتظار خیلی بالایی از این گزینه ها داشت. گزینه های این دسته بندی معمولا خصوصیات زیر رو دارند :
-
- بسکت های تحت فشار دارند (یا به اصطلاح خونگی هستند)
- سایز پرتافیلتر معمولا 51 میلی متر هست.
- بدلیل تحت فشار بودن بسکت ، داشتن آسیاب الزامی نیست.
اسپرسوسازهای خانگی پیشنهادی :
اسپرسو ساز مباشی مدل Mebashi ECM2044
اسپرسوسازهای خانگی ویژه
(معمولا بین 6 تا 9 میلیون تومان)
در این بازه قیمتی هم اسپرسوسازهای خانگی موجود هستن و هم اسپرسوسازهای اصطلاحا نیمه صنعتی ( بسکت غیر تحت فشار). در این بازه قیمتی شما باید به سوال مهمی پاسخ بدید. آیا الان و یا در آینده میخواید آسیاب قهوه تهیه کنید یا نه ؟
اگر برنامه ای برای خرید آسیاب قهوه ندارید ، پیشنهاد ما همچنان اسپرسوسازهای خانگی ( بسکت تحت فشار) یخورده با کیفیت تر هست. خصوصیات این دسته دسته بندی همانند گروه اول هستن با این تفاوت که یخورده کیفیت های بالاتر دارند.
اما اگر برنامه ای برای خرید آسیاب در آینده دارید ، میتونید به گزینه های نیمه صنعتی هم فکر کنید. در این بازه معمولا اسپرسوسازهای نیمه صنعتی سایز 51 موجود هستند.
اسپرسوسازهای خانگی ویژه پیشنهادی :
اسپرسو ساز لواک مدل Luwak CM350
اسپرسو ساز لواک مدل Luwak CM345
اسپرسوسازهای نیمه صنعتی
(معمولا بین 9 تا 12 میلیون تومان)
گزینه های این رنج قیمت اکثرا از بسکت های غیر تحت فشار یا به عبارتی نیمه صنعتی استفاده میکنند. یعنی در کنار این اسپرسوسازها خرید آسیاب قهوه مناسب الزامی هست.
به این نکته دقت کنید که در بسکت های غیر تحت فشار علاوه برخرید آسیاب قهوه ، بایستی صبر و حوصله مناسبی هم جهت بدست آوردن تنظیم درجه مناسب آسیاب داشته باشید. چون در این بسکت ها تغییر در کوچکترین پارامترها از قبیل درجه آسیاب ، میزان تمپ ، مقدار قهوه داخل بسکت و … در خروجی تاثیر گذار هستند. پس کمربندهاتون رو سفت ببندید و آماده هدر دادن مقداری قهوه جهت کالیبره کردن آسیباب و دستگاه باشید.
اسپرسوسازهای نیمه صنعتی پیشنهادی :
اسپرسوساز جیپاس مدل ۴۱۵۱۹
اسپرسوسازهای نیمه صنعتی ویژه
(معمولا بین 12 تا 20 میلیون تومان)
در این بازه قیمتی تقریبا تمامی اسپرسوساز نیمه صنعتی هستند و اکثر آنها هم از بسکت های غیر تحت فشار سایز 58 استفاده می کنند. هر چند استثناهایی هم هستند.
یکی از خصوصیات جالب برخی گزینه های این رنج قیمت ، همراه داشتن آسیاب قهوه کنار دستگاه به صورت باندل هست. به گونه ای که عملا در یک دستگاه هم آسیاب وجود دارد و هم اسپرسوساز. طبیعتا در مدل های باندل بخشی از هزینه شما عملا برای آسیاب صرف می شود و در گزینه های بدون آسیاب تمامی هزینه شما صرف کیفیت دستگاه اسپرسوساز می شود.
اسپرسوسازهای نیمه صنعتی ویژه پیشنهادی :
اسپرسوسازهای حرفه ای
(مثبت 20 میلیون تومان)
مهمترین خصوصیت اسپرسوسازهای این رده ، اروپایی و امریکایی بودن آنها می باشند. طبعیتا به واسطه قیمت بالاتر این دسته بندی ، کیفیت این اسپرسوسازها هم بسیار بالا هست و معمولا از بسکت های سایز 53 ، 54 و 58 استفاده می کنند.
اگه پول به اندازه کافی دارید ، نمی خواد زیاد فکر کنید. یکی از همینا رو بگیرید !!
اسپرسوسازهای حرفه ای پیشنهادی :
ملاک هایی که موقع خرید اسپرسوساز باید بهشون توجه کنیم
اسپرسوساز یکی از دستگاههای پرطرفدار در صنعت قهوه است که به صورت خانگی و حرفهای تولید میشود و برای تهیه قهوهای با کیفیت بالا و طعم و عطر خوب به کار میرود. در این قسمت ، به بررسی مهمترین مواردی که در خرید اسپرسوساز باید مورد توجه قرار گیرد، می پردازیم.
نوع اسپرسوساز
نوع اسپرسوساز میتواند براساس کاربری و نیاز شما تعیین شود. در بازار، معمولا دو نوع اسپرسوساز وجود دارد:
- اسپرسوساز تحت فشار ( به اصطلاح خانگی )
- اسپرسوسازهای غیر تحت فشار (به اصطلاح نیمه صنعتی)
اسپرسوساز با فشار بالا، برای تهیه قهوه اسپرسویی با کیفیت بالا و با عطر و طعم قوی استفاده میشود. این دستگاه با فشار بالا، آب را از طریق فشار به داخل قهوه جاری میکند و در نتیجه، قهوه با طعم و عطر قوی تولید میشود.
اسپرسوساز با فشار پایین، برای تهیه قهوههایی با شیرینی بیشتر و کمترین میزان اسیدیته استفاده میشود. این دستگاه با فشار کمتر، آب را از طریق قهوه جاری میکند و در نتیجه، قهوه با طعم و عطر ملایم و شیرین تولید میشود.
سایز بسکت
سایز بسکت یکی از عواملی هست که در صورتی که بعدا بخواید برای دستگاهتون لوازم جانبی تهیه کنید ، حتما باید از اون اطلاع داشته باشید.
سایز بسکت به قطر داخلی بسکت به میلی متر گفته میشه. سایزهای بسکتی که معمولا در بازار وجود دارند :
- 51 (رایج در اسپرسوسازهای خونگی)
- 53 (رایج در اسپرسوسازهای حرفه ای)
- 54 (رایج در اسپرسوسازهای حرفه ای)
- 58 (رایج در اسپرسوسازهای نیمه صنعتی و صنعتی)
همراه داشتن آسیاب
کیفیت تازگی آسیاب به قدری در خروجی نهایی اسپرسو مهمه که در صورتی که بخواید به صورت جدی به دنیای قهوه وارد بشید بدون شک به یه آسیاب مناسب نیاز دارید. به همین دلیل برخی شرکت ها در کنار اسپرسوساز و به صورت باندل یک آسیاب قهوه مناسب هم تعبیه می کنند که از خرید جداگانه آسیاب توسط شما جلوگیری میشه و البته میز کافی بارتون هم جمع و جور تر میشه.
توان دستگاه
توان یا قدرت دستگاه ، نشانه اینه که شما چقدر میتونید درجه آسیاب رو ریز کنید و خروجی با کیفیت تری از اسپرسوسازتون بگیرید. طبیعتا در دستگاه هایی که توان کمتری دارند شما نمی تونید درجه آسیاب رو خیلی ریز کنید و در این حالت اصطلاحا قهوه اور (over extraction) یا سوخته میشه و طعم خوبی نداره. در دستگاه های صنعتی و نیمه صنعتی که توان بالایی دارند به همین دلیل میتونید از درجه های ریزتر استفاده کنید و طبیعتا کرما و قهوه با کیفیت تری می گیرید. به صورت کلی در ایران توان دستگاه های معمولا بین 1000 تا 1500 وات هست.
اتومات یا نیمه اتومات یا دستی
روند گرفتن یه اسپرسو خوب نیاز به آسیاب مناسب ، مقدار قهوه مناسب ، نیدل کاری ، لول کردن و نهایتا تمپ کردن مناسب هست. از طرفی هم برای ساختن نوشیدنی ها گرم بر پایه قهوه معمولا نیاز به فوم شیر ریز و درشت هست. همین جزئیات باعث شده که برخی شرکت ها این کارهای رو به عهده دستگاه گذاشتن و به اصطلاح با زدن یک کلیک دستگاه کلیه این کارها رو برای شما انجام میده و نهایتا به شما یه نوشیدنی خوب ( مثلا لاته ) میده. حالا انتخاب با شماست که دستگاه دستی بگیرید یا اتومات. البته با توجه به اتومات شدن دستگاه معمولا قیمت دستگاه هم بالاتر میره.
البته این رو داخل پرانتز بدونید که حرفه ای ها معمولا از دستگاه های دستی استفاده می کنند !!
گارانتی
به دلیل اینکه اکثر دستگاه های اسپرسوسازی که داخل ایران وارد میشن قاچاق هستن ، معمولا از گارانتی خبری نیست. البته هستن شرکت هایی که این دستگاه ها رو گارانتی میکنن. ولی تعدادشون کمه و زیاد هم رایج نیست.
نتیجهگیری
اگه میخواید یه اسپرسوساز مناسب بگیرید، به دوتا عامل به صورت جدی فکر کنید:
- چقدر بودجه میخواید بزارید ؟
- و چقدر میخواید حرفه ای اینکار رو انجام بدید یا به عبارتی چقدر حوصله آزمون و خطا دارید؟
با توجه به جوابی که به دو سوال بالا میدید و البته خوندن این مقاله ، تا حدی خودتون می تونید به گزینه دلخواهتون برسید. طبیعتا هم میتونید از ما بخرید دستگاهتون رو و هم بقیه . ما با بقیه فرق چندانی نداریم 😄😉
سلام خیلی خوب بود بی زحمت درمورد آسیاب قهوه هم بزارین خیلی ممنونم
مرسی از لطفتون . حتما، اشالله در آینده یه راهنمای کامل هم برای آسیاب قهوه ایجاد میکنیم.
سلام،خیلی خوب بود،ممنونم، جواب خیلی از سوال هامو گرفتم
فقط اینکه بنظرتون اسپرسوساز که همزمان آسیاب داشته باشه بهتره یا جدا از هم،جدای از بحث قیمتی و جاگیری،آسیاب متصل به دستگاه کیفیت خوبی دارند؟
سلام. لطف دارید
معمولا این دستگاه ها مقرون به صرفه در میان و عموما هم تیغه های آسیاب مخروطی دارن که مشابه آسیاب های ساچی ، مباشی و نوا هستن. در نتیجه اگر نمی خواید آسیاب با تیغه های تخت که بهتر هم هست بگیرید و گزینه اصلی تون آسیاب های با تیغه مخروطی هست. گزینه خوبی هستند این دستگاه ها
سلام
باتشکر از مطلب مفیدتون
جا داره به عنوان یه محتوانویس، از نویسنده با استعدادتون هم تشکر کنم. واقعا خوب نوشتن✔️
مخلصیم. لطف شماست